Rummenigge en Kahn: 'Van Bommel is de nieuwe Kahn'

Met Oliver Kahn raakt Bayern München niet alleen een doelman kwijt, maar ook het boegbeeld én de leider van Der Rekordmeister. Algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge én de keeper zelf zien in Mark van Bommel de nieuwe Kahn.

Rummenigge en Kahn: 'Van Bommel is de nieuwe Kahn'

'Kahn was in de laatste tien jaar de belangrijkste speler van FC Bayern', aldus Rummenigge. 'Degenen die na hem kwamen in de hiërarchie zullen zich meer moeten laten gelden.' Als kandidaten noemt de voormalige topspits Van Bommel en Martin Demichelis. De Limburger geldt als voornaamste kanshebber, zowel voor Rummenigge als Kahn.

'De instelling om altijd maar door te willen gaan en altijd te willen winnen, die belichaamt Mark', legt aanvoerder Kahn uit aan Kicker. De 31-jarige middenvelder kende een goede tweede seizoenshelft en maakte ook indruk door tijdens Bayerns laatste kerstviering spontaan een speech op zich te nemen, bij afwezigheid van de destijds geschorste Kahn.

Van Bommel toont zich op de website van zijn club een tevreden man na het winnen van de Duitse dubbel én vanwege zijn eigen optreden. 'Ik denk dat ik een heel constant seizoen gespeeld heb, een van de beste in mijn loopbaan. Ik heb weliswaar niet zo veel gescoord, maar ik was zeer belangrijk voor de ploeg en wordt binnen de club heel erg gewaardeerd. Dat geeft mij een goed gevoel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen