Rusland via zege in Wales naar Portugal

Wales is er niet in geslaagd zich voor het eerst sinds 1958 te plaatsen voor de eindronde van een groot international toernooi. Rusland won in Cardiff met 1-0, uitgerekend door een doelpunt van Vadim Evsejev.

Rusland via zege in Wales naar Portugal

Evsejev maakte halverwege de eerste helft het enige en dus beslissende doelpunt. Hij kopte binnen uit een vrije trap van Rolan Gusev en zette daarmee de beter gestarte Russen op een verdiende voorsprong.

Door het 0-0 gelijkspel in Moskou, betekende de treffer van Evsejev dat Wales nog twee keer moest scoren. Maar daarvoor bleek de ploeg van bondscoach Mark Hughes kwaliteit te kort te komen tegen de Russische defensie. John Hartson, Ryan Giggs en Gary Speed kregen nog enkele grote kansen, maar faalden.

Evsejev was na het eerste duel nog een van de twee meest besproken spelers geweest. Hij lag immers overhoop met Ryan Giggs, bestookte de Welshman in het duel met enkele grove tackles, waarna de gefrustreerde linksbuiten zijn gram haalde door met zijn elleboog uit te halen naar de Rus. De UEFA bestudeert nog of Giggs voor deze actie moet worden bestraft.

Bekijk hier al onze video's