Sahraoui kiest voor interlandcarrière bij Marokko

Reacties

Osame Sahraoui heeft ervoor gekozen om zijn interlandloopbaan voort te zetten bij Marokko. De 23-jarige aanvaller, die SC Heerenveen verruilde voor Lille, had tot nu toe één interland gespeeld voor Noorwegen. De Noorse bond maakte zijn overstap vrijdag bekend.

Sahraoui kiest voor interlandcarrière bij Marokko
© Pro Shots

Bondscoach Stale Solbakken had Sahraoui opgenomen in zijn selectie voor de komende wedstrijden tegen Kazachstan en Oostenrijk, maar de vleugelspeler bedankt voor de eer. 'Het was een heel moeilijke keuze, want zowel Noorwegen als Marokko zit in mijn hart. De afgelopen dagen waren intens, maar na lange gesprekken heb ik mijn beslissing gemaakt', vertelt Sahraoui op de website van de Noorse bond.

Solbakken respecteert de keuze van Sahraoui. 'Dit is geen keuze voor een club, maar een keuze voor het leven. Ik weet dat dit moeilijk was voor Osame. Het was een groot genoegen om hem bij ons te hebben en wensen hem veel succes voor de toekomst.'

Sahraoui debuteerde een jaar geleden in een oefeninterland tegen Jordanië, maar kwam daarna mede door blessures niet meer in actie voor het Noorse elftal. Voor de komende interlandperiode had Solbakken de aanvaller dus wel opgenomen in zijn selectie.

Bekijk hier al onze video's
Meer O. Sahraoui
Meer over O. Sahraoui
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.