'Salaris van Martínez bij Manchester United ligt op straat'

Reacties

Lisandro Martínez gaat bij Manchester United een weeksalaris van 120.000 pond verdienen, zo schrijven diverse media in Engeland. Omgerekend gaat het om 141.460 euro op weekbasis, ofwel 7.355.920 euro per jaar. Daarmee valt Martínez in een middencategorie in het salarishuis van The Mancunians

'Salaris van Martínez bij Manchester United ligt op straat'
© Pro Shots

Kranten als The Telegraph, Metro, The Sun en de Daily Mirror maken allemaal melding van dat honorarium. Martínez behoort met zijn nieuwe salaris niet tot de absolute grootverdieners bij Manchester United. Spelers als Cristiano Ronaldo, David de Gea, Jadon Sancho, Raphaël Varane, Bruno Fernandes, Marcus Rashford en Harry Maguire staan voor (aanzienlijk) meer geld op de loonlijst.

Zondag maakten Ajax en Manchester United melding van een akkoord over een transfersom van 57,37 miljoen euro, die via bonussen kan oplopen met nog eens 10 miljoen euro. Martínez moet nog de benodigde papieren bemachtigen om in het Verenigd Koninkrijk aan de slag te kunnen en moet nog medisch gekeurd worden. Daarna tekent hij vermoedelijk een vijfjarig contract.

Rugnummer
Bij de presentatie van de Argentijn zal ook duidelijk worden met welk rugnummer hij gaat spelen. Bij Ajax droeg Martínez altijd nummer 21, dat dankzij het transfervrije vertrek van Edinson Cavani vrij is op Old Trafford. In het verleden droeg de verdediger ook nummers 6, 14 en 24. Die zijn allemaal beschikbaar. Paul Pogba (6) en Jesse Lingard (14) zijn deze zomer vertrokken, terwijl 24 sinds het vertrek van Timothy Fosu-Mensah in 2021 geen eigenaar heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.