Sambavoetbal op Spangen? Kayky van Manchester City naar Sparta

Reacties

Sparta gaat zich versterken met aanvaller Kayky. De 21-jarige Braziliaan wordt gehuurd, zonder optie tot koop, van Manchester City. De Rotterdammers zochten dringend naar aanvallende impulsen en hebben die gevonden op bekend terrein, bij de City Football Group.

Sambavoetbal op Spangen? Kayky van Manchester City naar Sparta
© Pro Shots

Kayky is van Braziliaanse komaf en verruilde in 2021 zijn club Fluminense voor Manchester City. Daar was naar verluidt zo'n tien miljoen euro mee gemoeid. Pep Guardiola gunde hem sindsdien twee korte invalbeurten, eenmaal in de FA Cup en een keer in de Premier League. Later werd hij verhuurd aan Paços de Ferreira (Portugal) en Bahia (Brazilië). Bij City was zijn uitzicht op speeltijd gering en dus was allang duidelijk dat hij deze zomer verhuurd zou worden. Sparta had Kayky al veel langer in het vizier.

Technisch directeur Gerard Nijkamp onderhoudt goede banden met de City Football Group, het concern dat achter onder meer Manchester City zit. Koki Saito en Metinho zijn twee voorbeelden van spelers van de City Football Group (van respectievelijk Lommel en Troyes) die naar grote tevredenheid van alle partijen tijdelijk naar Het Kasteel trokken. Saito speelde twee jaar op huurbasis voor Sparta en is nu verhuurd aan Queens Park Rangers. Metinho (net als Kayky een Braziliaan) speelt nu voor het tweede seizoen op rij voor Sparta, nadat de middenvelder zich vorig seizoen in de tweede seizoenshelft spectaculair ontwikkelde.

Sparta zat krap in de (vleugel)aanvallers en kan dus wel een impuls gebruiken. Op dit moment zijn eigenlijk alleen Camiel Neghli, Mo Nassoh (van origine middenvelders) en Shunsuke Mito opties op de flank. Kayky bezoekt zondag de Rotterdamse derby tussen Sparta en Feyenoord en wordt maandag gekeurd, waarna hij zijn contract tekent en gepresenteerd wordt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer Kayky
Meer over Kayky
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.