Savinho haalt Nederlandse ervaring aan bij presentatie bij Manchester City

Reacties

Manchester City-aanwinst Savinho verwacht dat hij zich snel zal settelen in Engeland, mede door zijn periode in Nederland. De Braziliaan speelde in het seizoen 2022/23 voor PSV.

Savinho haalt Nederlandse ervaring aan bij presentatie bij Manchester City
© Pro Shots

Savinho werd zondag gepresenteerd bij City, dat hem overnam van Troyes, waarvoor hij nooit uitkwam. De Braziliaanse aanvaller werd twee seizoenen geleden door de Franse club (ook onderdeel van de City Group) verhuurd aan PSV, waarvoor hij acht keer in de hoofdmacht uitkwam. Savinho speelde ook nog negen duels voor Jong PSV.

De zevenvoudig international kwam in Eindhoven niet tot scoren voor het eerste elftal, maar maakte in het afgelopen seizoen bij Girona wel veel indruk. Voor de nummer drie van La Liga was hij met elf goals en tien assists in 41 officiële wedstrijden een steunpilaar.

Savinho hoopt nu ook zijn plekje te veroveren in de ploeg van manager Pep Guardiola. 'Ik wil mezelf op alle vlakken in mijn spel verbeteren en een belangrijk deel van mijn beslissing om naar City te gaan, heeft te maken met dat alle spelers zich hebben ontwikkeld bij Pep', vertelde de Braziliaan op de clubsite van City.

De aanvaller denkt dat de tussenstop bij PSV hem zal helpen om te settelen in Engeland. 'Vanuit mijn tijd in Nederland ben ik gewend aan de kou, de taal en het eten. Ik denk dat het mede daardoor makkelijker wordt om hier mijn draai te vinden. Mijn familie is ook bij mij. Dankzij mijn tijd bij Girona ben ik ook een betere speler geworden. Ik heb op tactisch en technisch vlak veel geleerd sinds mijn komst in Europa', aldus Savinho, die in juli 2020 Atlético Mineiro verliet voor Troyes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.