SC Heerenveen nadert akkoord over nieuwe spits

Reacties

SC Heerenveen hoopt spoedig de komst van Ion Nicolaescu af te ronden. De Friese club is in grote lijnen akkoord met de 24-jarige spits van Beitar Jerusalem, maar moet er nog wel uitkomen met zijn Israëlische werkgever.

SC Heerenveen nadert akkoord over nieuwe spits
© Pro Shots

Nicolaescu moet bij Heerenveen de concurrentiestrijd aangaan met Daniel Karlsbakk, die vorig seizoen in de winter overkwam van Viking FK. Nicolaescu is 34-voudig international van Moldavië en speelt sinds vorig jaar bij Beitar, dat hem overnam van het Slowaakse Dunajska Streda. In Israël kwam hij vorig seizoen tot achttien goals en acht assists in 32 wedstrijden.

Heerenveen is er dus bijna uit met Nicolaescu, maar een akkoord met zijn club laat langer op zich wachten. Beide partijen zijn nog in gesprek over de hoogte van de transfersom en verschillende details. Als een akkoord er niet voor donderdag is, doet Nicolaescu mogelijk nog mee met Beitar in de Conference League-voorronde tegen PAOK Saloniki.

Hall
Heerenveen kan eindelijk in actie komen op de transfermarkt nu de transfer van Milan van Ewijk naar Coventry City is afgerond. Een deel van de transfersom gebruikte de club al voor de komst van Denzel Hall, die maandag werd gepresenteerd. 'Hij is een speler die al langer op de radar stond als vervanger van Milan en de interesse is altijd gebleven', vertelt algemeen directeur Ferry de Haan.

De Friezen willen zich, als ook Nicolaescu binnen is, nog versterken met een extra vleugelspeler, een linksbenige verdediger en een concurrent voor doelman Andries Noppert. Daarvoor kan Heerenveen slechts een deel van de transfersom van Van Ewijk gebruiken. Een ander deel vloeit terug naar de clubkas.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.