SC Heerenveen walst ook over Vitesse heen

Na AZ, VVV-Venlo en De Graafschap heeft ook Vitesse ondervonden wat het wervelende spel van SC Heerenveen teweeg kan brengen: een doelpuntenregen (7-0).

SC Heerenveen walst ook over Vitesse heen

Voordat Vitesse zich goed en wel had aangepast aan de omstandigheden in het Abe Lenstra Stadion was de Arnhemse formatie al onder de voet gelopen. Doelpunten van Miralem Sulejmani en Danijel Pranjic waren het even logische als verdiende resultaat van een stormachtig eerste kwartier van de Friezen.

Omdat Civard Sprockel (paal) en Theo Janssen (kopbal over) verzuimden Vitesse terug te brengen in de wedstrijd, kon SC Heerenveen zich verder uitleven zonder zich al te veel zorgen te hoeven maken. De Arnhemse club kwam niet echt meer in het spel voor, het soepele Friese aanvalspel verdiende de schijnwerpers.

Dankzij de puike vorm verandert nagenoeg alles wat SC Heerenveen aanraakt in goud. Michael Bradley, Gianni Zuiverloon en Roy Beerens hadden in ruim een uur de score verder opgeschroefd naar 5-0. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek toonde geen mededogen met Vitesse getuige de fraaie treffers van invallers Roy Beerens en Thomas Prager; 7-0.

Bekijk hier al onze video's