Schalke 04 zet technisch directeur aan de kant

De clubleiding van het kwakkelende Schalke 04 heeft ingegrepen. Technisch directeur Andreas Müller is na crisisberaad ontslagen. Trainer Fred Rutten geniet nog wel het vertrouwen.

Schalke 04 zet technisch directeur aan de kant

Müller is als speler en (assistent-) manager in totaal 21 jaar aan Schalke 04 verbonden geweest. In 2006 volgde hij Rudi Assauer op als technisch directeur in Gelsenkirchen. De samenwerking met coaches en spelersgroep verliep aanvankelijk prima. Clemens Tönnies, Voorzitter van de raad van toezicht, noemde Müller in december 2007 zelfs 'de ideale man'.

Bijna anderhalf jaar is de blik op Müller veranderd. Tönnies zette openlijk vraagtekens bij het beleid van de technisch directeur, die vooral kritiek kreeg op het aantrekken van Orlando Engelaar en Jefferson Farfán. De teleurstellende resultaten van Schalke 04 brachten Müllers positie verder aan het wankelen. Tijdens een crisisberaad kreeg hij zijn ontslag.

De eveneens bekritiseerde trainer Rutten hoeft niet te vrezen voor zijn baan, zei Tönnies na het crisisberaad. 'We zien geen andere maatregelen voor de korte termijn.' De Nederlander kwam afgelopen zomer op voorspraak van Müller naar Gelsenkirchen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen