Scherpschutter Eto'o genadeloos voor United

Samuel Eto'o heeft heeft de topper tegen Manchester United in het voordeel van Chelsea beslist. De Kameroener nam alle Chelsea-treffers voor zijn rekening tegen United: 3-1.

Na ruim een kwartier opende Eto'o (foto boven) de score op Stamford Bridge. De 32-jarige centrumspits kwam vanaf rechts naar binnen en schoot de bal met enig fortuin fraai achter doelman David de Gea. De inzet van Eto'o werd onderweg van richting veranderd door Michael Carrick.

Samuel Eto'o schiet de bal via United-middenvelder Michael Carrick binnen: 1-0.

Na de treffer van Eto'o leek United zich enigszins te herpakken en kreeg de ploeg van manager David Moyes kansen via Patrice Evra en Danny Welbeck. Ondanks het veldoverwicht van United was het Eto'o die vlak voor rust de marge op twee zette, terwijl hij al snel in de tweede helft de wedstrijd in het slot gooide.

Doelman De Gea keerde de inzet van Gary Cahill in eerste instantie knap, maar had geen antwoord op de rebound van Eto'o. In de slotfase deed invaller Javier Hernandez nog iets terug. De Mexicaan schoof op aangeven van Phil Jones de 3-1 achter doelman Peter Cech.

Eto'o is de vierde speler die een hattrick maakte in een Premier League-duel met United. Onder hen ook een Nederlander. Dirk Kuijt scoorde in het verleden drie keer tegen United namens zijn toenmalige werkgever Liverpool.

De nederlaag is een bittere pil voor het geplaagde United. In de voorgaande zes competitiewedstrijden werden er vijf gewonnen, waardoor United in het spoor bleef met de top in Engeland. Champions League-voetbal is een must voor de ploeg van Moyes, die nog altijd geen beroep deed op de geblesseerden Robin van Persie en Wayne Rooney.

United eindigde het duel met tien man na de rode kaart van Nemanje Vidic, die een wilde tackle inzette tegen Eden Hazard. Manchester United is na de ruime nederlaag terug te vinden op de zevende plaats in de Premier League. Chelsea blijft in het spoor van koploper Arsenal en Manchester City. De achterstand op stadgenoot Arsenal bedraagt twee punten, terwijl Chelsea nummer twee City op een punt volgt.