Scholes lyrisch over Bellingham: 'Beter in alles dan wat ik ooit heb gezien'

Reacties

Paul Scholes is bijzonder complimenteus over Jude Bellingham, die een geweldige start van het seizoen beleeft bij Real Madrid. De middenvelder bleef vrijdagavond op de bank bij Engeland in een oefenduel met Australië.

Scholes lyrisch over Bellingham: 'Beter in alles dan wat ik ooit heb gezien'
© Pro Shots
Engeland
Engeland
3 - 1
Italië
Italië

Bellingham kreeg rust in de oefenwedstrijd op Wembley, maar dinsdagavond zal hij ongetwijfeld in actie komen voor The Three Lions in de kraker tegen Italië. De inzet bij de herhaling van de afgelopen EK-finale is de koppositie in Groep C van de EK-kwalificatiereeks.

Scholes verwacht dat Engeland nog heel veel plezier gaat beleven aan Bellingham, die voor Real in tien officiële duels dit seizoen tien keer heeft gescoord. 'Ik denk dat Bellingham, gezien zijn leeftijd en wat hij tot nu toe heeft laten zien in zijn prille carrière, beter is dan alles wat ik ooit heb gezien', zei de voormalig Engels international en oud-speler van Manchester United tegen TNT Sports.

'Wij (Manchester United, red.) waren heel dicht bij het contracteren van hem, maar Bellingham besloot destijds naar Dortmund te gaan, wat een goede zet bleek, gezien zijn ontwikkeling in de afgelopen jaren', aldus Scholes. Bellingham verhuisde in de zomer van 2020 van Birmingham City naar Borussia Dortmund en tekende afgelopen zomer bij Real Madrid.

'Dat was een heel moedige zet van hem, maar hij is enorm vastberaden, zo professioneel en heeft zo veel talent. Het is ongelooflijk, maar hij heeft het temperament dat daarbij hoort. Niets lijkt hem van zijn stuk te kunnen brengen', besluit Scholes.

EK-kwalificatie

Stand Groep C EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Italië
8
4
2
2
16-9
+7
14
3
Oekraïne
8
4
2
2
11-8
+3
14
4
Noord-Macedonië
8
2
2
4
10-20
-10
8
5
Malta
8
0
0
8
2-20
-18
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.