Scholes mengt zich in discussie: 'Bellingham zakken? Piss right off!'

Reacties

Het loopt bij Engeland nog niet bepaald zoals gepland op het EK. En dus is een nationale discussie op gang gekomen over de invulling van het middenveld, waar Paul Scholes zich met gestrekt been in heeft gemengd.

Scholes mengt zich in discussie: 'Bellingham zakken? Piss right off!'
Engeland
Engeland
nv
2 - 1
Slowakije
Slowakije

In de groepsfase verloor Trent Alexander-Arnold zijn plek naast Declan Rice en Jude Bellingham op het middenveld aan Conor Callagher, maar ook die samenstelling overtuigde niet. Analytici opperen Bellingham lager te laten spelen, naast Rice. Zo komt er ruimte vrij op nummer 10 voor bankzitter Cole Palmer of Phil Foden, die vanaf links speelde in de groepsfase.

'Ik blijf maar horen dat Bellingham zou moeten zakken om naast Rice te komen', schrijft Scholes op zijn Instagram story, om vervolgens duidelijk te maken wat hij daarvan vindt. 'Piss right off!'

Zijn suggestie: Kobbie Mainoo, de negentienjarige middenvelder van Manchester United inbrengen. 'Mainoo zal het laten draaien', schrijft hij, 'Foden en Bellingham zullen wedstrijden voor je winnen. Denk vooruit en raak de bal minder vaak als je hem krijgt Dec(lan Rice, red.).'

De tip van oud-middenvelder Scholes voor Rice om de bal minder vaak te beroeren, heeft de speler van Arsenal eigenlijk niet nodig. Uit statistieken blijkt dat slechts acht spelers op het EK minder touches dan Rice nodig hebben om de bal door te sturen aan een ploeggenoot.

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer J. Bellingham
Meer over J. Bellingham
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.