95-voudig international Van de Sanden krijgt na twee jaar kans op 96ste cap

Reacties

Shanice van de Sanden kan voor het eerst sinds 29 november 2021 weer eens een interland spelen voor de Oranje Leeuwinnen. De aanvaller is bij de selectie gehaald voor de laatste duels in de Nations League. Ook Romée Leuchter en Dominique Janssen keren terug onder bondscoach Andries Jonker.

95-voudig international Van de Sanden krijgt na twee jaar kans op 96ste cap
© Pro Shots

Leuchter en Van de Sanden maakten eerder dit jaar wel de voorbereiding op het WK mee, maar dat resulteerde niet in een plek bij de WK-selectie. 'We hebben Romée en Shanice als extra spitsen toegevoegd. We willen winnen, we willen ons kwalificeren. En het lijkt ons verstandig om in deze fase spitsen mee te nemen in alle soorten en maten', lichtte Jonker zijn keuze om Leuchter en Van de Sanden op te nemen in de selectie toe.

De Oranje Leeuwinnen staan voor het slot van de Nations League, waarin Nederland momenteel bovenaan staat in Groep 1. Via de Nations League kan een land zich plaatsen voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Op 1 december wordt er gespeeld in en tegen Engeland, op 5 december wordt er in het stadion van Willem II gevoetbald tegen België. Mogelijk komt Vivianne Miedema dan weer in actie. De spits maakte onlangs haar rentree na een zware knieblessure.

De volledige selectie:
Jill Baijings (FC Bayern München), Lineth Beerensteyn (Juventus), Esmee Brugts (FC Barcelona), Kerstin Casparij (Manchester City), Caitlin Dijkstra (FC Twente), Daphne van Domselaar (Aston Villa), Merel van Dongen (Atlético Madrid), Daniëlle van de Donk (Olympique Lyon), Damaris Egurrola (Olympique Lyon), Jackie Groenen (Paris Saint-Germain), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (VfL Wolfsburg), Wieke Kaptein (FC Twente), Romée Leuchter (Ajax), Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag), Lieke Martens (Paris Saint-Germain), Vivianne Miedema (Arsenal), Victoria Pelova (Arsenal), Jill Roord (Manchester City), Shanice van de Sanden (Liverpool), Katja Snoeijs (Everton), Sherida Spitse (Ajax), Jacintha Weimar (Feyenoord), Lynn Wilms (VfL Wolfsburg).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.