Serie A-rentree Venezia valt na vroege voorsprong in het water

De rentree van Venezia in de Serie A is uitgelopen op een forse nederlaag. De gepromoveerde club had slechts drie minuten nodig om te scoren terug op het hoogste niveau, maar de voorsprong verdween al snel van het scorebord op bezoek bij SS Lazio. AS Roma kwam niet verder dan een teleurstellend gelijkspel.

Lazio
Lazio
3 - 1
Venezia
Venezia

Het seizoen begon midweeks al vervelend voor Venezia, want het werd in de Coppa Italia uitgeschakeld door Serie B-club Brescia (3-1). In dat duel was Jay Idzes met een kopbal verantwoordelijk voor de enige treffer van zijn club, maar omdat hij in de laatste wedstrijd van het promotiejaar vorig seizoen een gele kaart pakte, was hij geschorst voor de rentree op het hoogste niveau van Italië.

Dat weerzien met het hoogste niveau begon fantastisch, omdat Magnus Kofod Andersen met een fraaie knal in de kruising na drie minuten profiteerde van balverlies van Lazio in de eigen zestien. Halverwege hadden basisklant Tijjani Noslin en consorten de stand echter al omgedraaid. Eerst profiteerde Michael Svaboda van eveneens een fout achterin bij de club van invaller Ridgeciano Haps en op slag van rust schoot aanvoerder Mattia Zaccagni een penalty tegen de touwen. Die strafschop werd gegeven na een overtreding van voormalig FC Groningen-verdediger Marin Šverko bij een voorzet van Noslin.

Haps had koud in het veld nog een gigantische kans op de gelijkmaker, maar schoot de bal aan de verkeerde kant langs de paal. Tien minuten voor het einde schoot hij een andere mogelijkheid nog op keeper Ivan Provedel, waarna het duel aan de andere kant werd beslist door een eigen doelpunt van Giorgio Altare.

Cagliari
Cagliari
0 - 0
AS Roma
AS Roma

Dat er niet gescoord werd bij de wedstrijd tussen Cagliari en AS Roma, bij wie Rick Karsdorp niet tot de selectie behoorde, was een klein wonder. Alleen in het laatste kwartier raakten beide teams al de lat: de van Girona overgekomen Artem Dovbyk kopte vanaf twee meter op het aluminium en een paar minuten later schoot oud-Ajacied Razvan Marin aan de andere kant eveneens tegen de bovenkant van het doel.

In de counter dacht Lorenzo Pellegrini vervolgens de score te openen, maar die goal ging vanwege buitenspel uiteindelijk niet door. Na een onthutsend saaie eerste helft was er na de pauze weliswaar genoeg spektakel, maar gescoord werd er toch niet op Sardinië.