Sheva schiet Inter al na half uur knock out

Zonder problemen rekende AC Milan af met aartsrivaal Internazionale. Na de 2-0 overwinning in de thuiswedstrijd, blies Andrei Sjevtsjenko na een half uur de blauw-zwarte droom uit. Vervolgens verstierden de aanhangers van Inter de rest van de avond.

Inter zag nog wel perspectief. Coach Roberto Mancini koos voor een systeem met twee vleugelaanvallers: Kily Gonzalez en Andy van der Meyde. Het mocht allemaal niet baten, want de defensie van Milan bleek veel te sterk en kwam nimmer in de problemen.

Na een half uur deelden de rossoneri de knock-out uit. Wie anders dan Sjevtsjenko? Met een prachtige solo-actie zorgde hij voor de 1-0, door met zijn linker doelman Francesco Toldo in de verste hoek te verrassen vanaf de rechterkant van het strafschopgebied.

Dat Sheva kon scoren was opmerkelijk, want al in de tweede minuut lokte hij een relletje uit met Marco Materazzi uit, die hij vervolgens velde met een duidelijke kopstoot. Scheidsrechter Markus Merk en zijn assistenten zagen echter niets.

De 0-1 betekende het einde van de tweestrijd, want Inter moest vanaf dat moment minstens vier keer scoren om de halve finale te bereiken. De nerazzuri probeerden het wel, kregen enkele kansjes maar meer niet.

Inter scoorde zelfs, Esteban Cambiasso kopte binnen uit een hoekschop, maar om onduidelijke redenen keurde scheidsrechter Merk het doelpunt af.

Tot frustratie van de fans van Internazionale, bij wie het voortdurende falen van hun ploeg in de laatste jaren blijkbaar zo hoog zat dat zij het veld met van alles bekogelden. Met als dieptepunt dat Milan-doelman Dida een kwartier voor tijd een vuurpijl tegen zijn schouder geschoten kreeg en scheidsrechter Merk de partij staakte.

De Duitse arbiter probeerde na een pauze van twintig minuten nog wel het spel te hervatten, met Christian Abbiati in het doel van Dida, maar langer dan één minuut hield Merk het niet vol. Hij staakte het duel definitief.

Na afloop besloot de UEFA AC Milan uit te roepen tot winnaar van de kwartfinale. AC stuit in de halve finale op PSV dan wel Olympique Lyon.