'Slaaf' Cristiano Ronaldo tot drie maanden aan de kant

Cristiano Ronaldo eist wederom de aandacht op in Portugal, Spanje en Engeland. Ten eerste met de bekentenis dat hij langer dan verwacht zal zijn uitgeschakeld. Ten tweede omdat hij zich 'een slaaf' voelt.

'Slaaf' Cristiano Ronaldo tot drie maanden aan de kant

Cristiano Ronaldo onderging afgelopen maandag een operatie aan zijn rechterenkel. Voor de camera van het Portugese televisiestation TVI vertelde de aanvaller van Manchester United dat hij misschien wel tien tot twaalf weken nodig heeft om te herstellen. Aanvankelijk werd verondersteld dat hij eind augustus weer zou kunnen aanhaken bij The Mancunians.

Sprekend vanaf de luchthaven in Lissabon, waar hij zal gaan revalideren, ging Cristiano Ronaldo desgevraagd in op uitlatingen van Sepp Blatter. De FIFA-preses had gezegd dat een speler van club moet kunnen veranderen als hij dat wil én dat er nog sprake is van slavernij in het voetbal.

'Wat de voorzitter van de FIFA heeft gezegd, dat klopt', vertelde Cristiano Ronaldo. 'Ik ben het met hem eens.' De 23-jarige Portugees met een jaarsalaris van meer dan zes miljoen euro wil namelijk naar Real Madrid en vindt dat United hem dwarszit, al zegt hij het met een omweg. 'Ik weet wat ik wil. We moeten zien wat er gebeurt. Ik weet nog niet waar ik komend seizoen speel. Op dit moment kan ik niet meer zeggen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen