Slaapverwekkend Oranje kan niet winnen

Een volgepakte en Oranje gekleurde Arena was klaar voor een leuke afsluiter van de geslaagde WK-kwalificatiereeks van het Nederlands elftal. Maar tegen het stugge Macedonië viel er weinig te genieten: 0-0.

Slaapverwekkend Oranje kan niet winnen

Geen slagroom op de taart, maar een nachtkaars die uitging. De ploeg van bondscoach Marco van Basten zocht negentig minuten lang naar een opening in de witte muur die de Macedonische ploeg had neergezet voor doelman Petar Milosevksi. De speurtocht bleek een vergeefse.

De WK-mannen van Oranje pakten het zelf ook niet handig aan. Ze hielden het tempo te laag en bleken te weinig accuraat in hun passing, hetgeen de puur verdedigend ingestelde bezoekers in de kaart speelde.

Het geploeter leverde nog wel een handjevol kansjes op, meer niet. Ruud van Nistelrooy, Robin van Persie en Wesley Sneijder waren het dichtst bij een treffer, maar Van The Man knalde Rafael van der Vaart omver, terwijl Van Persie het zijnet vond en Sneijder de lat raakte met een vrije trap.

Ook de terugkeer van Edgar Davids in het Nederlands elftal hielp de ploeg van Van Basten niet op gang. De ervaren middenvelder maakte zijn comeback na een jaar lang te zijn gepasseerd door de bondscoach.

Omdat Macedonië amper in de buurt van het doel van Edwin van der Sar te vinden was, eindigde het treffen in een 0-0 gelijkspel, het tweede puntverlies van Nederland in deze WK-reeks, en opnieuw tegen dezelfde tegenstander. Bovendien kwam Nederland voor het eerst deze kwalificatiereeks niet tot scoren.

Bekijk hier al onze video's