Slot bekijkt indrukwekkende zege: 'Mooi moment is van ons afgepakt'

Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot houdt gemengde gevoelens over aan de recordoverwinning op Ajax. De coach zag qua resultaat een topprestatie, vond het spel in De Klassieker niet geweldig en is teleurgesteld over het verloop van de topper.

Slot bekijkt indrukwekkende zege: 'Mooi moment is van ons afgepakt'
© ESPN
Ajax
Ajax
0 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord was in het eerste deel van De Klassieker al hard op weg naar een topresultaat tegen Ajax, maar moest terugkeren naar Amsterdam voor een hervatting. 'Bij ons leeft heel sterk het gevoel dat een schitterend moment van ons is afgepakt', stelt Slot na de 0-4 overwinning bij ESPN.

De spelersbus van Feyenoord werd zondag op mooie wijze onthaald door fans, maar daar kon Slot door de omstandigheden minder van genieten. 'Er staan duizenden supporters ons op te wachten en ze juichen ons allemaal toe, maar ik zit dan toch in de bus met het idee dat het ook zomaar zou kunnen dat we terug moeten.' Dat gevoel van Slot bleek uiteindelijk te kloppen, maar Feyenoord bleef stoïcijns bij de hervatting en breidde de marge zelfs uit.

'Het is fijn als je met zulke persoonlijkheden speelt en weer wint', vindt Slot. 'Hopelijk kan het nu over onze prestatie gaan en niet alleen over wat er gebeurd is op zondag.' Die prestatie bestaat onder andere uit defensieve zekerheid. 'Als je de Expected Goals-waarde van Ajax bekijkt, is het indrukwekkend dat we ze in hun eigen stadion op zo'n lage waarde weten te houden. Het resultaat komt bij mij of Feyenoord in de topdrie van bijzondere resultaten, qua spel komt het voor mij niet in de topdrie van beste wedstrijden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.