Slot gaat in op rode kaart Pusic: 'Hij heeft een emotioneel karakter'

Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot zag donderdagavond hoe zijn assistent Marino Pusic vlak na het rustsignaal in het duel met Slavia Praag een rode kaart kreeg. Slot ging na afloop op de persconferentie dieper in op de verhitte situatie na de eerste helft.

Slot gaat in op rode kaart Pusic: 'Hij heeft een emotioneel karakter'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 3
Slavia Praag
Slavia Praag

Pusic kreeg een rode kaart nadat hij een speler van Slavia Praag bij de keel greep tijdens een opstootje tussen meerdere spelers en toegesnelde stafleden van beide clubs. De gemoederen liepen hoog op nadat een paar minuten eerder Slavia Praag op gelijke hoogte kwam in De Kuip. De arbitrage oordeelde daarbij dat er geen sprake was van hinderlijk buitenspel, tot groot ongenoegen van de Rotterdammers.

'Marino zei tegen mij dat hij daarnaartoe ging met de intentie om te voorkomen dat wij geen stomme gele kaarten zouden oplopen', zei Slot over de rol van zijn assistent tijdens de schermutselingen op het veld. 'Wanneer dan hier en daar wordt geduwd dan is Marino wel iemand met een emotioneel karakter die daarop anticipeert. Ik dacht daarna ook te zien dat de trainer van Slavia Praag een duw uitdeelde.'

'Het is vervelend, maar ik ben allang blij dat het niet om een speler van ons ging', aldus Slot over de rode kaart die Pusic kreeg. De assistent lijkt daardoor de uitwedstrijd tegen Sparta Praag van volgende week te moeten missen. 'Het is wel teleurstellend dat het nu zoveel over dat moment gaat. Maar we roepen dat ook over onszelf af.'

'Ik kijk veel voetbal en ik zie overal waar clubs onrecht wordt aangedaan emotionele reacties van spelers en stafleden. Dat dat bij ons nu extra opvalt komt doordat we misschien vaak reageren óf omdat ons dit zo vaak overkomt. Daar moeten jullie maar analyses op los laten', geeft Slot aan op de persconferentie, verwijzend naar het besluit van de arbitrage bij de gelijkmaker van Slavia Praag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.