Slot massaal toegezongen door Anfield bij fraaie oefenzege Liverpool

Reacties

Liverpool heeft zondagmiddag een ruime oefenzege geboekt op Sevilla. De mannen van Arne Slot stonden al met rust op een meer dan comfortabele voorsprong door drie prachtgoals, waarna de Nederlander massaal werd toegezongen door de fans op Anfield.

Slot massaal toegezongen door Anfield bij fraaie oefenzege Liverpool
Liverpool
Liverpool
4 - 1
Sevilla
Sevilla

Zondag stond Virgil van Dijk weer eens in de basis. Hij maakte zijn eerste minuten na het EK met het Nederlands elftal. Met Ryan Gravenberch stond er nog een Nederlander in de basis. Cody Gakpo en Sepp van den Berg zaten niet bij de wedstrijdselectie. Voormalig Eredivisie-spelers Nemanja Gudelj en Chidera Ejuke deden de tweede helft mee bij de bezoekers.

Voor Slot was het zijn eerste duel op een volgepakt Anfield. En het werd letterlijk en figuurlijk een zonnige middag. Na een halfuur opende Diogo Jota de score met een fenomenale volley. Trent Alexander-Arnold legde de bal voor het doel en de Portugees schoot hem fraai in de bovenhoek.

Ook de tweede treffer mocht er zijn. Jota gaf de bal mee op Luis Díaz, die naar binnen trok en de bal in het dak van het doel jaagde. Ook de 3-0 kwam op naam van Díaz. Hij stond aan het einde van een prachtige aanval. Salah kaatste een hoge bal van de doelman uit, waarop Jota de derde man wegstak. Dominik Szoboszlai bewaarde het overzicht en Díaz liep binnen.

Vervolgens werd Slot door de supporters op The Kop toegezongen met het nummer dat Jürgen Klopp voor hem had bedacht bij zijn afscheid, op de melodie van Live is Life. In de tweede helft deed Sevilla wat terug door een krulbal in de verre hoek van Peque Fernández. Het zeventienjarige talent Trey Nyoni maakte er met een technisch fraai schot 4-1 van.

Daarmee kent Liverpool een goede generale repetitie voor de start van de Premier League. Aankomende zaterdag staat het om 13.30 uur tegenover promovendus Ipswich Town. Zondag spelen de wisselspelers om 18.00 uur nog een oefenduel met Las Palmas achter gesloten deuren.

Za 17 aug.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
4
4
0
0
11-3
+8
12
2
Arsenal
4
3
1
0
6-1
+5
10
3
Newcastle United
4
3
1
0
6-3
+3
10
4
Liverpool
4
3
0
1
7-1
+6
9
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.