Slot slaagt met Liverpool voor eerste echte test met zege op Chelsea

Reacties

Arne Slot is met Liverpool geslaagd voor de eerste echte test in de Premier League. Bij de start van een loodzwaar blok was de formatie van de Nederlandse coach sterker dan Chelsea. Curtis Jones en Mohamed Salah hadden een aandeel in beide goals van The Reds.

Slot slaagt met Liverpool voor eerste echte test met zege op Chelsea
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 1
Chelsea
Chelsea

Twee minuten nadat Slot een gele kaart kreeg vanwege commentaar op de leiding, wees arbiter John Brooks naar de stip voor een strafschop voor Liverpool. De Nederlandse coach was in het eerste half uur niet tevreden dat Tosin Adarabioyo slechts geel kreeg voor het neerhalen van de doorgebroken Diogo Jota, die zich door die actie uiteindelijk met een blessure moest laten wisselen.

Niet veel later vond Slot dat Salah een penalty had verdiend, maar op dat moment wilde Brooks er nog niet aan. Toen Jones een aantal minuten later aangetikt werd door Levi Colwill, ging de bal alsnog op elf meter. Salah schoot binnen en een paar minuten later dacht Cody Gakpo uit een heerlijke aanval de tweede Liverpool-goal te maken, maar de oud-PSV'er deed dat vanuit buitenspelpositie. De VAR lag Liverpool vlak daarna ook dwars, toen die een streep zette door de tweede pingel. Keeper Robert Sanchez speelde eerst de bal, voordat hij Jones onderuit haalde.

De VAR zat The Reds direct na rust voor de derde keer dwars, ditmaal door de treffer van Chelsea goed te keuren. Nicolas Jackson werd weggestuurd, scoorde, maar de vlag ging omhoog vanwege buitenspel. De VAR zag echter dat de aanvaller op tijd was vertrokken en dus bleef de Chelsea-treffer staan. Dat de bezoekers een doelpunt maakten, was niet geheel ten onrechte, want ondanks een goal, afgekeurde goal en teruggedraaide strafschop van Liverpool boden The Blues behoorlijk tegenstand in de eerste helft.

Lang kon Chelsea echter niet genieten van de gelijke stand, want uit een heerlijke pass van Salah schoot Jones enkele minuten later de ploeg van Slot weer op voorsprong. De middenvelder stond, net als Gakpo, in de basis omdat Slot de Zuid-Amerikaanse internationals Alexis Mac Allister en Luis Díaz op de bank liet beginnen na diens lange reis in de interlandbreak.

Dat Jones direct het verschil maakte in een topwedstrijd, zal voor Slot alleen maar extra prettig zijn. Met een loodzwaar programma in het verschiet tot de volgende interlandbreak (met onder meer Arsenal, Bayer Leverkusen en Manchester City) zijn extra opties voor de basiself geen overbodige luxe voor de Nederlandse coach.

De eerste echte test, zoals het duel in de Engelse media werd beschouwd, in die reeks heeft Slot met zijn elftal goed doorstaan. Chelsea, dat eveneens in een uitstekende vorm verkeerde, kwam via Noni Madueke (mislukte omhaal), Palmer (schot gekraakt), Renato Veiga (kopbal over) en Pedro Neto (voorzet net langs de verkeerde kant van de paal) nog wel tot kansjes, maar echt in de problemen kwam Liverpool niet. Door de winst loopt het uit op Arsenal, dat verloor van Bournemouth, en houdt het moeizaam winnende Manchester City achter zich.

Bekijk de beelden door boven of onder de video te klikken.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
8
7
0
1
15-3
+12
21
2
Manchester City
8
6
2
0
19-9
+10
20
3
Arsenal
8
5
2
1
15-8
+7
17
4
Aston Villa
8
5
2
1
15-10
+5
17
* Actueel tot en met 20 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.