Solide Deportivo schakelt Juventus uit

Deportivo La Coruña heeft Juventus met een 1-0 zege in Turijn uit de Champions League geknikkerd. Olympique Lyon (1-0 winst tegen Real Sociedad) en Chelsea (0-0 tegen VfB Stuttgart) behielden hun voordeel uit de eerste ontmoeting en plaatsten zich net als Depor en FC Porto voor de kwartfinale. Mauro Silva struikelt over Lilian Thuram

Solide Deportivo schakelt Juventus uit

data-height="270" data-width="180" data-align="right" data-caption="" src="http://www.vi.nl/upload/4fb94f18-11a5-4b89-8552-b92eb9a77265_image6637551392531828715.jpg" /> 'Het moet de avond worden van onze grote spelers als Alessandro Del Piero en Pavel Nedved', zei Juventus-trainer Marcello Lippi voor het duel met Deportivo La Coruña. Na acht minuten was die hoop deels vervlogen en lag de druk op de schouders van Nedved, want Del Piero verdween met een blessure naar de kant. De volgende tegenvaller liet niet lang op zich wachten.

Depor-spits Walter Pandiani dook bij een uittrap van doelman José Molina op achter zijn opponent Paolo Montero en verschalkte Juventus-keeper Gianluigi Buffon; 0-1. Gesteund door de voorsprong controleerde Deportivo de wedstrijd. Juventus, dat de heenwedstrijd met 1-0 had verloren, slaagde er niet in een gaatje te vinden in de stugge Galicische defensie. Stephen Appiah was met een afstandschot het dichtste bij een Turijnse treffer. Maar de lat voorkwam dat de verliezend finalist van afgelopen jaar met een gelijkspel afscheid nam van de Champions League .Chelsea hield voor de vijfde keer op rij de nul. Daarmee legde de Londense formatie, waar de Nederlander Mario Melchiot en Jerrel Hasselbaink veroordeeld waren tot de tribune, de basis voor de kwalificatie voor de kwartfinale. VfB Stuttgart moest namelijk een 1-0 achterstand uit de eerste ontmoeting goedmaken. En hoe hard de Duitse club ook het doel van Chelsea onder vuur nam, keeper Carlo Cudicini hield zijn doel schoon. De 0-0 was voldoende voor Chelsea voor een plaats bij de laatste acht.Olympique Lyon plaatste zich voor de kwartfinale. De Franse formatie, die een 1-0 voorsprong uit de eerste wedstrijd verdedigde, was ook in de tweede wedstrijd te sterk voor Real Sociedad (1-0). In een ontmoeting zonder veel kansen gaf het doelpunt van Juninho Pernambuco de doorslag. De Braziliaan bracht een klein kwartier voor het einde zekerheid voor Lyon.

Bekijk hier al onze video's