Sparta pakt de draad op bij Heracles

Sparta Rotterdam heeft Heracles Almelo de tweede thuisnederlaag van het seizoen toegebracht. De ploeg van trainer Wiljan Vloet kende in Haris Medunjanin een uitblinker en won met 3-2, nadat het wel eerst met 3-0 voor had gestaan.

Sparta pakt de draad op bij Heracles

Met vier overwinningen in de laatste vijf duels heeft Sparta de weg omhoog gevonden. De 2-1 nederlaag bij RKC Waalwijk van een week eerder bleek een incident, want in Almelo pakten de Rotterdammers terecht de winst.

Medunjanin was de architect door de eerste twee goals voor zijn rekening te nemen. De eerste treffer produceerde de spelmaker door na een vrije trap in de muur (zie foto onder) de bal op te pikken, vrij te maken en alsnog binnen te schieten. De 2-0 was nog fraaier, een schot in de kruising.

Zelfs na de 3-0 van Jeffrey Vlug, die de bal voor het intikken had nadat doelman Martin Pieckenhagen ver uit zijn doel was gekomen, gaf Heracles niet op. De thuisclub kreeg grote kansen, maar Remon de Vries en Everton lieten ze onbenut. Diego Biseswar scoorde wel, nadat Sparta-doelman Joost Terol een hoekschop niet afdoende had verwerkt.

Ondanks de 3-0 tussenstand werd het nog spannend in het Polman Stadion. Kwame Quansah zorgde voor de aansluitingstreffer, nadat Rob Maas eerder al een bal van de lijn gehaald had zien worden. De eindsprint van Heracles kwam echter te laat.

Bekijk hier al onze video's