Sparta rekent op vertrek van Velthuis naar Italië

Reacties

Tijs Velthuis gaat Sparta Rotterdam vrijwel zeker verruilen voor Salernitana. De deal tussen de clubs bevindt zich in de afrondende fase, zo liet technisch directeur Gerard Nijkamp rondom de oefenwedstrijd die Sparta zaterdag speelt tegen NAC Breda weten aan RTV Rijnmond.

Sparta rekent op vertrek van Velthuis naar Italië
© Pro Shots

Sparta gaat Velthuis (22) verhuren, met een verplichte optie tot koop als de verdediger in Italiaanse dienst een bepaald aantal wedstrijden speelt. Salernitana is komend seizoen actief op het tweede niveau, in de Serie B.

Velthuis maakte een jaar geleden de overstap van AZ naar Sparta. Hij was het eerste half jaar basisspeler, omdat Mike Eerdhuijzen toen geblesseerd aan de kant stond. Toen Eerdhuijzen weer fit was, verloor Velthuis zijn plekje in het elftal.

Eerder deze zomer leek Eerdhuijzen nog een transfer te gaan maken. Sparta en Birmingham City waren het met elkaar eens over de voorwaarden, maar de deal ketste uiteindelijk af. Nu lijkt Eerdhuijzen dus gewoon te blijven en staat Velthuis voor een vertrek.

Toen Sparta nog rekende op een transfer van Eerdhuijzen, haalde het Teo Quintero alvast binnen als nieuwe linker centrale verdediger. Dit betekent dat de Rotterdammers al een vervanger voor Velthuis in huis hebben. Quintero kan ook rechts centraal spelen. Daar vertrok Bart Vriends deze zomer

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.