Spartak heer en meester in Moskou

Arsenal beleefde in het koude Moskou een vliegende start. Al na twee minuten kwamen the gunners op voorsprong door een doelpunt van Silvinho. De Braziliaan kon na een mooie steekbal van Thierry Henri vrij doorlopen, passeerde doelman Filimonov en plaatste de bal in het lege doel.

Vooraf was er nog onzekerheid geweest over het doorgaan van de wedstrijd omdat het woensdagochtend flink begin te sneeuwen. Een zeil dat het veld afdekte en de veldverwarming zorgden ervoor dat het veld werd goedgekeurd door scheidsrechter Pierluigi Collina. Toch was het veld glad door de vrieskou en de sneeuw. Op Ray Parlour na droegen alle Arsenal-spelers handschoenen tegen de kou. Robson, de Braziliaanse spits in dienst van Spartak Moskou, betrad het veld zelfs met een wollen muts. Nadat Collina hem verzocht de muts af te doen, ging bij blootshoofds verder.

Henry, terug na een blessure, was de gevaarlijkste man in de beginfase. Even voor de openingsgoal kreeg hij al een aardige kans maar hij koos verassend voor een voorzet waar een schot beter was geweest. Toen de Arseal-storm na twintig minuten luwde, nam Spartak het initiatief over. De gelijkmaker volgde snel. De tweede Braziliaan van Spartak, Marcão, was de doelpuntenmaker. Hij scoorde met een laag stuiterend schot nadat Arsenal verzuimde goed weg te werken. De rust brak aan met een 1-1 stand.

Net na rust maakte Marcão zijn tweede van de avond. Collega Robson kreeg een vrije kopkans en verraste Arsenal doelman Alex Manninger door al dan niet bewust terug te koppen op Marcão die vervolgens simpel kon intikken. Direct na het Russische doelpunt kon Silvinho gelijkmaken maar zijn schot werd gekeerd door Filimonov.

Arsenal was niet meer in staat het spel naar zich toe te trekken, Spartak deelde de lakens uit. Ondanks goed keeperswerk van Manninger scoorde Spartak nog twee keer. Eerst gaf Titov de Oostenrijker het nakijken met een hard afstandsschot, daarna verergerde Robson het leed van Arsenal na een solo.

Spartak maakte duidelijk dat het, vooral in Moskou, een ploeg is om rekening mee te houden. Arsenal daarentegen, is nog altijd niet de topploeg die het graag wil zijn. Na de flitsende start zakte de ploeg van Arsene Wenger ver terug en leed het een verdiende nederlaag. De gewilde goede start in de tweede ronde, een uitoverwinning, bleek te veel gevraagd.