Specialist Riquelme maakt uitzondering waar

Juan Roman Riquelme mag dan bij zijn club Villarreal uit de gratie zijn, in het Argentijnse nationale elftal is hij nog steeds de spil om wie alles draait. Met twee doelpunten hielp hij hoogstpersoonlijk zijn land aan een 2-0 overwinning op Chili.

Specialist Riquelme maakt uitzondering waar

Riquelme maakte zijn faam als vrije trappenspecialist weer eens waar. Zowel in de 27ste als in de 45ste minuut was het raak uit een standaardsituatie. Voor Argentinië waren die twee goals voldoende om de kwalificatiecampagne voor het WK 2010 te beginnen met een overwinning.

'Een speler van zijn niveau vergeet nooit hoe voetbal gespeeld moet worden', aldus bondscoach Alfio Basile, die eerder had aangegeven dat Riquelme een speler is waarvoor hij graag een uitzondering maakt. 'Mensen mogen denken wat ze willen van Riquelme, maar toen ik hem selecteerde, wist ik dat hij goed had getraind.'

Zijn optreden voor de nationale ploeg was de eerste wedstrijd van dit seizoen voor Riquelme. De spelmaker kreeg bij Villarreal nog geen speelminuten, omdat hij in de clinch ligt met trainer Manuel Pellegrini.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen