Spectaculair Villarreal klimt naar vijfde plaats

Villarreal pakte op spectaculaire wijze de vijfde plaats in de Primera División. El Submarino Amarillo boog tegen Atlético Madrid in het laatste half uur een 2-0 achterstand om in een 3-2 overwinning.

Juan Pablo Sorín bezorgde de thuisploeg in de tweede minuut van blessuretijd de drie dikverdiende punten. De goal kwam op ietwat gelukkige wijze tot stand. Na een prachtige combinatie van Juan Riquelme en Diego Forlán belandde de bal via Atlético's verdediger Nano voor de voeten van Sorín, die vanaf vijf meter doelman Leo Franco klopte.

Voor rust was Atlético via twee goals van Fernando Torres op een terechte 2-0 voorsprong gekomen, maar na rust heerste Villarreal. In de 62ste soorde Forlán op aangeven van Sorín, en tien minuten voor het einde werkte verdediger Luis Perea een voorzet van Riquelme achter zijn eigen doelman voor de 2-2.

Door de zege klom Villarreal naar de vijfde plaats met een achterstand van één punt op nummer drie Real Betis Sevilla. Atlético verliest de aansluiting met de vijf ploegen die knokken voor de derde plaats.