Standard geeft Genk oorwassing in eigen huis

RC Genk, de ploeg van de Nederlandse trainer Sef Vergoossen, kreeg zondag een gevoelige tik te verwerken. Op eigen veld bleek Standard Luik met maar liefst 5-1 te sterk. Sint-Truiden blijft tweede. Het won met 0-2 bij Lierse SK.

RC Genk keek tegen Standard Luik al bij rust tegen een 4-0 achterstand aan, door treffers van Ali Lukunku (twee keer), Ole-Martin Årst en Almami Da Silva Moreira. Na een uur voetballen maakte Jonathan Walasiak er zelfs 0-5 van. Pas twintig minuten voor het einde kon Mirsad Beslija voor de troosttreffer zorgen.

Sint-Truiden blijft de naaste belager van koploper Club Brugge, al blijft de Brugse voorsprong enorm. Dries Jacquemijn gaf de runner-up bij Lierse SK al na twee minuten een 1-0 voorsprong. Na een uur voetballen zorgde Marcos Pereira voor de eindstand: 0-2.

Ook het AA Gent van Jan Olde Riekerink boekte tegen KV Mechelen een overwinning: 2-0. Alexandros Kaklamanos zorgde in de 41ste en 43ste minuut voor de doelpunten.