Sterk Valencia blijft eenvoudig koploper

Valencia rekende eenvoudig af met Racing Santander. De Spaanse kampioen verkeert in grote vorm en bewees dat met een 2-0 overwinning, die veel groter had moeten uitvallen gezien het klasseverschil op het veld.

Vanaf de aftrap heerste Valencia in het Mestalla. Scoren ging de ploeg van coach Claudio Ranieri moeilijker af. Met een gelukkige goal van Vicente kwam Valencia op voorsprong, omdat zijn vrije trap via de muur in het doel belandde achter Dudu Awatt.

Vlak voor rust werd de opgave nog moeilijker voor Racing na twee snelle gele kaarten van verdediger Oriol in de 45ste minuut. En net na de hervatting strafte Stefano Fiore de man-meer-situatie af op aageven van Vicente.

Na de 2-0 volgden nog vele kansen voor de thuisploeg, maar aan Mista, Bernardo Corradi, Mohamed Sissoko en David Albelda waren de mogelijkheden niet besteed.

Espanyol, Real Zaragoza en Osasuna delen de derde plaats met Atlético Madrid. Espanyol klopte Málaga met 1-0 dankzij een doelpunt van Ivan De La Peña.

Osasuna was met 2-1 te sterk voor Getafe dankzij goals van Moha en Savo Milosevic. Javi Moreno scoorde twee keer voor Real Zaragoza dat met 4-3 won van Levante.