Sterk Villarreal bezorgt Barça tweede verlies

Barcelona liep bij Villarreal tegen de tweede nederlaag van deze competitie aan: 3-0. De ploeg van coach Frank Rijkaard miste de grote vorm.

Barça probeerde wel te voetballen, maar verloor de slag op het middenveld van het ambitieuze Villarreal. Met name Joan Roman Riquelme was niet af te stoppen. De door Barcelona verhuurde Argentijn stuurde zijn submarina amarilla naar een verdiende ruime zege.

De thuisploeg heerste, creëerde volop kansen en kwam na een half uur op voorsprong. Diego Forlán ging een één-tweetje aan met de buitenspel staande Riquelme, die de bal fraai terughakte, waarna Forlán doelman Víctor Valdés vanaf zestien meter klopte.

Vlak na rust volgde de 2-0 gemaakt door verdediger Gonzalo Rodríguez, die vanaf vijf meter een vrije trap van Riquelme in het Catalaanse doel mikte. Ondanks de belegering van Barcelona, lukte het de azulgranas zelden om gevaarlijk te worden. Vijf minuten voor het slotsignaal zorgde Forlán voor de beslissende treffer. De Uruguayaan schoot van dichtbij een voorzet van Javi Venta tegen het net.

De voorsprong van Barcelona op achtervolgers Valencia en Real Madrid slonk tot zeven punten, Villarreal klimt naar de achtste plaats die het deelt met drie andere clubs.