Stevens en PAOK naar knock-outfase na zege in Kazachstan

PAOK Saloniki heeft zich als eerste club uit Groep L geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League na een 2-0 zege op bezoek bij Shakhtyor Karaganda. De ploeg van trainer Huub Stevens kreeg hulp van Aldin Dzidic.

In Kazachstan had PAOK nog één punt nodig om zich bij de laatste 32 in de Europa League te scharen, maar de Grieken gingen meteen vanaf het eerste fluitsignaal op zoek naar een voorsprong. Zeven minuten voor rust kreeg Miroslav Stoch een van de beste kansen, maar de voormalig FC Twente-aanvaller stuitte op doelman Aleksandr Mokin van de thuisclub.

In de 54ste minuut was het wél raak en PAOK kreeg daarbij hulp van Aldin Dzidic, die een voorzet van Lucas via hem echter achter zijn eigen keeper zag belanden. Lang leek dat het enige doelpunt van de wedstrijd, maar in de extra speeltijd bepaalde Stelios Kitsiou op aangeven van Dimitris Salpingidis de eindstand op 0-2 in het Shakhtyor Stadium.

Door de overwinning heeft PAOK Saloniki nu elf punten uit vijf wedstrijden, waarmee het aan kop gaat in Groep L. AZ kan later op de donderdagavond op gelijke hoogte komen als het thuis wint van Maccabi Haifa. De Alkmaarders hebben tijdens die wedstrijd één punt nodig om zich net als PAOK te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League.