Succescoach Scaloni uit zijn zorgen na 'eeuwige knuffel' met Messi

Reacties

Het was een chaotische bedoening, de finale van de Copa América in Miami. De wedstrijd begon bijna anderhalf uur later dan gepland vanwege ongeregeldheden bij het Hard Rock Stadium. Argentinië versloeg Colombia in die eindstrijd, de zorgen bij bondscoach Lionel Scaloni waren na afloop nog niet weg.

Succescoach Scaloni uit zijn zorgen na 'eeuwige knuffel' met Messi
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
nv
1 - 0
Colombia
Colombia

Op de persconferentie was hij nog aangedaan. 'Voor de wedstrijd waren de spelers een uur in het ongewisse over waar hun families waren, we hadden echt wel door dat er iets aan de hand was. We zagen ook de video's. In die context moesten we het veld op, wij en ook de jongens van Colombia, voor hen gold hetzelfde. Dat is moeilijk om uit te leggen of te begrijpen', aldus Scaloni.

De moeder van Alexis Mac Allister deelde haar getuigenis tegenover het Argentijnse TyC Sports: haar zoon moest de kleedkamer verlaten om zijn familie naar binnen te loodsen. 'Dit was onmenselijk. Hij maakte zich de hele tijd zorgen over ons, en bleef bij de ingang tot we naar binnen konden. Toen gaven we elkaar een knuffel en is hij zijn wedstrijd gaan spelen.'

Tegenover de lokale krant Miami Herald gaf een woordvoerder van het stadion een verklaring. 'Er waren 's middags en 's avonds verschillende pogingen om het stadion binnen te dringen, dit bracht enorm veel risico's voor hen en anderen met zich mee. Er werden ingangen strategisch geopend en gesloten om gasten veilig naar binnen te krijgen, maar mensen bleven onwettelijk gedrag vertonen: vechten met agenten, het slopen van muren en barricades.' Uiteindelijk werden de poorten kortstondig voor iedereen geopend, zonder dat er tickets werden gecheckt.

Knuffel
Een beklijvend moment na afloop van de finale was een knuffel tussen de twee Lionels: Scaloni en Messi. De sterspeler moest de strijd staken met een enkelblessure en zat daarna keihard te huilen op de reservebank. Na afloop moest er wat opluchting uit: de trainer en Messi namen elkaar op het veld in een omhelzing die buitengewoon lang duurde, volgens Argentijnse media meer dan een minuut.

'Lionel heeft iets dat iedereen zou moeten hebben. Hij wil nooit het veld uit, zelfs niet als zijn enkel zo'n zeer doet. Hij is de beste voetballer ter wereld en wil zijn ploeggenoten gewoon niet achterlaten, ik weet dat als geen ander. Al wil ik het niet alleen over hem hebben, dat zou verkeerd zijn. Deze groep heeft ons veel vreugde gebracht', liet Scaloni optekenen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Meer Copa América
Meer over Copa América
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.