Süle over opvallende transformatie: 'Meest intense zomer van mijn leven'

Reacties

Borussia Dortmund-verdediger Niklas Süle heeft de afgelopen tijd gebruikt om aan zijn fitheid te werken. De mandekker is naar verluidt acht kilo kwijt en is na het missen van het EK vastberaden om een nieuwe versie van zichzelf te laten zien.

Süle over opvallende transformatie: 'Meest intense zomer van mijn leven'
© Pro Shots

De 28-jarige Süle was vorig seizoen bij Dortmund niet langer zeker van een basisplaats en ontbrak in de Duitse selectie voor het EK in eigen land. De verdediger was zichtbaar niet fit en kreeg de nodige kritiek over zich heen, ook vanuit werkgever Borussia Dortmund.

Nadat bondscoach Julian Nagelsmann hem links liet liggen voor EURO 2024 kwam het besef bij Süle dat hij toe was aan een 'reset'. 'Dit was waarschijnlijk de meest intense zomer van mijn leven. Maar het was nodig na een seizoen waarover ik totaal niet tevreden was', zegt de 49-voudig international van Duitsland tegen Sport1.

'Ik kan alleen mezelf verwijten maken. Dat ik niet op het EK was, was meer dan logisch. Terwijl de jongens op het EK speelden, zat ik in het krachthonk. Dan denk je wel: shit, daar had ik ook moeten staan, net als bij eerdere toernooien. Ik had mentale problemen, kon mezelf niet meer motiveren. Nu heb ik een team van experts en familieleden om mij heen gevormd, die mij hebben geholpen om een soort Niklas Süle 2.0 te worden. Mijn mental coach is zijn gewicht nu al in goud waard.'

'Mentaal en fysiek heb ik me lange tijd niet zo sterk gevoeld als nu. Daar heb ik in de afgelopen tijd veel voor moeten doen. Geen enkele dag voelde als vakantie. Er is nog steeds ruimte voor verbetering: ik wil klaar zijn voor drie wedstrijden in de week en dan niet een dag na een wedstrijd helemaal gesloopt zijn', aldus Süle, teamgenoot van Donyell Malen. Dortmund start het nieuwe seizoen in de Bundesliga op 24 augustus tegen Eintracht Frankfurt.

Phönix Lübeck
Phönix Lübeck
1 - 4
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 0
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.