Supersub Malen schrijft geschiedenis en spreekt grote ambities uit

Reacties

Donyell Malen schreef dinsdagavond EK-geschiedenis. De Noord-Hollander in dienst van Borussia Dortmund viel in bij Oranje tegen Roemenië en besliste het treffen met twee goals.

Supersub Malen schrijft geschiedenis en spreekt grote ambities uit
© Pro Shots
Roemenië
Roemenië
0 - 3
Nederland
Nederland

Daarmee is Malen de eerste speler in 24 jaar die als invaller twee keer scoort in een EK-wedstrijd. Savo Milosevic deed het in 2000 namens Joegoslavië, de Duitser Oliver Bierhoff in 1996 tegen Tsjechië – destijds was het de finale. Dieter Müller is tot dusver de enige EK-invaller met een hattrick, in 1976 voor West-Duitsland tegen Joegoslavië.

Ook bij het Nederlands elftal is Malen inmiddels historie aan het schrijven: na deze wedstrijd staat hij op de tweede plek aller tijden als het gaat om invallersdoelpunten voor Oranje. Malen scoorde – net als Klaas-Jan Huntelaar – acht keer vanaf de bank en moet alleen Pierre van Hooijdonk (tien stuks) nog voor zich dulden. Voorts is Malen ook de eerste speler op dit EK die twee keer het net vond in één wedstrijd.

De reactie van Virgil van Dijk na de zege op Roemenië.

Malen zelf reageerde bij de NOS op zijn uitstekende optreden. 'Bij de 2-0 was er wel opluchting, je weet het nooit in zulke wedstrijden. Cody deed het heel goed, dat ik zo kon afronden, dat is mooi. Want in het voetbal weet je dat er gekke dingen kunnen gebeuren als je je kansen niet afmaakt, maar ik denk dat we de tweede goal vandaag ook wel verdienden. Ik denk dat deze ploeg nog wel veel kan.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer D. Malen
Meer over D. Malen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.