Suriname haalt Vaessen en Kerk binnen: 'Vroeger werden we uitgelachen'

Reacties

Doelman Etienne Vaessen (28) en aanvaller Gyrano Kerk (28) kunnen vanavond hun debuut maken voor het Surinaamse elftal. Directeur voetbalzaken Brian Tevreden maakt er namens de Surinaamse bond een dagtaak van om potentiële internationals binnen te halen voor de Natio.

Suriname haalt Vaessen en Kerk binnen: 'Vroeger werden we uitgelachen'
Suriname
Suriname
4 - 1
St. Vincent & Grenadines
St. Vincent & Grenadines

Suriname speelt woensdagavond om 23.00 uur Nederlandse tijd in de WK-kwalificatie tegen Saint Vincent en de Grenadines. Zaterdag wacht een duel met Anguilla. Vaessen, ex-keeper van RKC, legde een bijzondere weg af en kan gaan debuteren voor het geboorteland van zijn opa. Kerk (ex-FC Utrecht) is nog een grote vis die Suriname binnen hengelde.

Behalve Vaessen en Kerk loopt de Surinaamse selectie over met spelers die actief zijn of waren in het Nederlands betaald voetbal. Voor de interlandperiode van deze week kregen ook Warner Hahn, Myenta Abena, Damil Dankerlui, Stefano Denswil, Ridgeciano Haps, Dion Malone, Shaquille Pinas, Djevencio van der Kust, Justin Lonwijk, Kenneth Paal, Immanuel Pherai, Sheraldo Becker, Tyrone Conraad, Jeredy Hilterman en Virgil Misidjan een oproep van bondscoach Stanley Menzo.

De laatste jaren kiest de één na de ander met een dubbele nationaliteit voor Natio. Veel spelers twijfelen lang omdat ze hopen ooit het Nederlands elftal te halen. ‘Toen ik startte, waren er spelers die er niet in geloofden of die ons zelfs uitlachten’, vertelt Tevreden. 'Nu, ook met bondscoach Menzo erbij, zien we steeds meer spelers kiezen voor het mooie project in Suriname. Binnenkort sluiten er weer een stuk of zes spelers aan. En: niet de minste. Het wordt beter en beter.'

Oranje
Tevreden loopt tegen spelers aan die denken dat ze Oranje nog kunnen halen. Soms is dat begrijpelijk, soms niet, vindt hij. 'Crysencio Summerville is 22. Ik heb het liefst dat hij voor Suriname kiest, maar ik snap zijn sportieve ambitie ook wel. Hij maakt waarschijnlijk deze zomer een toptransfer naar de Premier League.'

Lees op PRO het hele verhaal van Voetbal International:

WK Kwalificatie Concacaf

Stand Ronde 2 Groep F WK Kwalificatie Concacaf 2026 Canada/Mexico/USA

Noord- en Centraal-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Suriname
2
2
0
0
8-1
+7
6
2
Puerto Rico
2
1
1
0
8-0
+8
4
3
El Salvador
2
1
1
0
3-1
+2
4
4
St. Vincent & Grenadines
2
0
0
2
2-7
-5
0
5
Anguilla
2
0
0
2
0-12
-12
0
* Actueel tot en met 26 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Suriname
Meer over Suriname
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.