Becker weer belangrijk voor Suriname bij ruime zege in Nations League

Suriname heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de Nations League-campagne een ruime zege geboekt op Guyana (5-1). Sheraldo Becker was net als vorige week tegen Costa Rica van grote waarde voor de ploeg van bondscoach Stanley Menzo.

Becker was al binnen tien minuten twee trefzeker in Paramaribo: eerste scoorde de aanvaller van Real Sociedad op aangeven van Gleofilo Vlijter en kort daarna was hij alert in de rebound na een doelpoging van Virgil Misidjan.

Guyana kwam terug tot 2-1, maar via Misidjan liep Suriname nog voor de pauze uit naar 3-1. Na de rust bepaalden Denzel Jubitana en Ridgeciano Haps de eindstand op 5-1. Eredivisionisten Etienne Vaessen (FC Groningen) en Liam van Gelderen (RKC Waalwijk) begonnen in de basis, Spartaan Djevencio van der Kust kwam als invaller binnen de lijnen.

Suriname staat dankzij de overtuigende overwinning op de tweede plaats in Groep A van de CONCACAF Nations League. De nummers één en twee in de groep gaan naar de kwartfinales.