Sydney FC wil snel uitsluitsel Phillip Cocu

Phillip Cocu moet op korte termijn laten weten of hij trek heeft in een avontuur in Australië. Sydney FC voert de druk op de routinier op.

Sydney FC wil snel uitsluitsel Phillip Cocu

'We zijn nog steeds vol vertrouwen dat hij komt, maar we zouden de beslissing liever vandaag dan morgen zien', vertelde algemeen directeur George Perry in The Sydney Morning Herald.

Cocu, die ook aanbiedingen zou hebben uit Qatar en de Verenigde Staten, kan voor een jaar tekenen bij Sydney FC. De Australische club acht zich kansrijk in het aantrekken van de 36-jarige oud-international.

'Uit onze gesprekken bleek dat hij graag komt, maar dat hij nog enkele weken nodig heeft om met familie en vrienden te overleggen', aldus Perry. 'We komen bij hem terug met een deadline, want idealiter willen we het half juni hebben afgerond, liefst nog eerder.'

Cocu lijkt niet van plan op korte termijn uitsluitsel te geven over zijn toekomst. 'De kans is aanzienlijk dat ik mijn loopbaan beëindig. Ik ga nu eerst een periode rust pakken, want het is een zwaar seizoen geweest', zei de middenvelder vorige week in VI.

'Cocu is absoluut onze eerste keus, maar niet op eenzame hoogte', zei Perry. 'We hebben altijd drie, vier opties voor ogen gehad'. Naar verluidt zijn Jay-Jay Okocha, Hakan Sükür en John Aloisi alternatieven.

Bekijk hier al onze video's