Szczesny (34) stopt ermee: 'Mijn hart ligt er niet meer'

Reacties

Wojciech Szczesny heeft op 34-jarige leeftijd besloten om het keepersvak naast zich neer te leggen. De Poolse doelman, die sinds deze zomer zonder club zat, heeft zijn afscheid via social media aangekondigd.

Szczesny (34) stopt ermee: 'Mijn hart ligt er niet meer'
© Pro Shots

Enkele weken geleden werd bekend dat Juventus na zeven seizoenen afscheid heeft genomen van Szczęsny. De twee partijen gingen in goed overleg uit elkaar, maar dat betekende wel dat de Pool zonder club zat. Zoeken gaat Szczesny niet meer doen, want hij stopt helemaal met keepen.

‘Ik heb niet alleen mijn dromen waargemaakt, maar heb zelfs meer bereikt dan ik me kon voorstellen. Alles dat ik heb en alles dat ik ben heb ik te danken aan de prachtige voetbalwereld’, begint Szczesny in een lange afscheidsboodschap. ‘Mijn lichaam kan het nog wel aan, maar mijn hart ligt er niet meer. Ik voel dat ik nu al mijn aandacht aan de familie moet geven en daarom heb ik besloten om te stoppen met voetballen.’

Wat Szczesny na zijn carrière gaat doen, weet hij nog niet. Wel kan hij terugkijken op een prachtig pad. De goalie stond onder contract bij onder meer Arsenal, Brentford, AS Roma en Juventus. In totaal werd hij drie keer kampioen met Juventus en met die club won hij ook drie keer de beker. Daarnaast won hij ook twee keer de FA Cup met Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Meer W. Szczęsny
Meer over W. Szczęsny
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.