Te Kloese: 'Priske was de logische en dus beste keuze voor Feyenoord'

Reacties

Brian Priske heeft volgens Dennis te Kloese in meerdere opzichten aangetoond de beste keuze te zijn als nieuwe trainer van Feyenoord. Dat legde de directeur van de Rotterdammers uit nadat de komst van de Deense coach was bevestigd door de club.

Te Kloese: 'Priske was de logische en dus beste keuze voor Feyenoord'
© Pro Shots

Feyenoord moest na het vertrek van Arne Slot naar Liverpool op zoek naar een opvolger voor de man die in drie jaar zo nadrukkelijk zijn stempel drukte in De Kuip en ging daarbij volgens Te Kloese niet bepaald over één nacht ijs. 'Het is een proces geweest van vele maanden, waarbij naast mezelf meerdere collega's nauw betrokken waren en vele trainers intensief werden gevolgd om te bezien wie er het beste in het door ons gewenste profiel paste', vertelt de 49-jarige directeur woensdagochtend op de clubwebsite.

Feyenoord wil immers voortborduren op de weg die de club onder Slot is ingeslagen en resulteerde in een finaleplaats in de Conference League, een landstitel, de KNVB-beker en de terugkeer in de Champions League. 'Na dat proces te hebben doorlopen bleek Brian Priske voor alle betrokkenen de logische en dus beste keuze', stelt Te Kloese. 'Bij meerdere clubs heeft hij immers al aangetoond dat hij spelers beter maakt, het aanvallende voetbal voorstaat dat de mensen in De Kuip graag zien en daarmee ook resultaten behaalt.'

Te Kloese noemt het een prettige bijkomstigheid dat Priske de Nederlandse taal machtig is. De 47-jarige oud-international speelde in België voor RC Genk en Club Brugge en keerde als trainer van Antwerp FC later nog terug in Vlaanderen. Dat was wel meteen zijn minst succesvolle periode als coach. Priske maakte na een jaar plaats voor Mark van Bommel, maar was de afgelopen twee seizoenen bij Sparta Praag wel succesvol met twee landstitels en een Tsjechische beker. In 2020 werd Priske al Deens kampioen met FC Midtjylland.

Bekijk hier al onze video's
Meer Priske
Meer over Priske
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.