Ten Hag: 'Dit is niet de standaard voor topvoetbal'

Reacties

Erik ten Hag heeft kritisch gereageerd op de nederlaag van Manchester United tegen Rosenborg BK. De manager van de Red Devils sprak ook over Ruud van Nistelrooij.

Ten Hag: 'Dit is niet de standaard voor topvoetbal'
© Pro Shots
Rosenborg BK
Rosenborg BK
1 - 0
Manchester United
Manchester United

'Dit is niet de standaard voor topvoetbal', aldus Ten Hag tegenover de clubkanalen van United. Zijn ploeg verloor door een late tegentreffer op bezoek bij Rosenborg, de nummer elf van de Noorse competitie. 'We kunnen op dit moment niet wedstrijdfit zijn. Zij zijn veel fitter, maar wij zijn Manchester United en moeten beter presteren.' Rosenborg speelde al veertien competitieduels, voor United was het de eerste wedstrijd in de voorbereiding.

Toch vond Ten Hag het resultaat niet secundair. 'De standaard bij United is om te winnen, niet verliezen', ging de manager verder. 'Dit was onder onze standaard.' Ten Hag werd ook gevraagd naar doelman Radek Vitek, die een aantal goede reddingen verichtte. 'Laten we zeggen dat hij de kans kreeg om zich te laten zien dankzij de prestaties van het team, die niet goed genoeg waren.'

Bij de wedstrijd tegen Rosenborg zaten René Hake en Ruud van Nistelrooij voor het eerst als assistent-managers op de bank bij United. 'Hij is een heel ambitieuze manager', aldus Ten Hag over Van Nistelrooij. 'Hij beschikt over geweldige kwaliteiten. Hij zal het team zeker in aanvallend opzicht helpen.' Overigens zat ook Jelle ten Rouwelaar, de nieuwe keeperstrainer, voor het eerst op de bank.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.