Ten Hag en Guardiola moeten puzzelen voor Community Shield

Reacties

Een nieuw seizoen, dezelfde problemen? Erik ten Hag moet in het Community Shield tegen Manchester City zaterdagmiddag opnieuw veel verdedigers missen. Leny Yoro, Tyrell Malacia en aanvaller Rasmus Højlund zijn in elk geval niet van de partij.

Ten Hag en Guardiola moeten puzzelen voor Community Shield
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
ns
1 - 1
Manchester United
Manchester United

Verder staan er achter de namen van Harry Maguire, Victor Lindelöf en Aaron Wan-Bissaka vraagtekens, nadat ze niet okselfris uit de laatste oefenwedstrijd met Liverpool kwamen – Maguire deed zelfs uit voorzorg al niet mee. EK-ganger Luke Shaw was niet mee op oefentrip en zijn fitheid moet worden bekeken en hetzelfde geldt voor Lisandro Martínez. Vorig seizoen waren er ook al volop problemen achteirn voor Ten Hag. Mogelijk krijgt Harry Amass, een van de verrassingen van de voorbereiding, een kans aan de linkerkant van de achterhoede.

Zomeraanwinst Joshua Zirkzee is in elk geval wel fit teruggekomen van het EK en kan tegen Manchester City minuten maken, zo bevestigde Ten Hag. 'Hij is enorm hongerig', merkte de coach op over zijn landgenoot. 'Hij is heel erg gemotiveerd om te spelen op Wembley, maar hij is nog meer kort in training na zijn vakantie', kondigde de coach indirect aan dat Zirkzee geen hele wedstrijd al spelen. 

Manchester City

Niet alleen Ten Hag moet spelers missen, ook zijn collega Pep Guardiola heeft lang niet iedereen tot zijn beschikking. De manager doet geen beroep op alle spelers die minuten hebben gemaakt in de EK-finale: Phil Foden, Rodri, John Stones en Kyle Walker. 'We willen ze het liefst zo veel mogelijk rust geven voor het seizoen dat 48 weken gaat duren. Daar kun je nog maar beter niet aan denken', zei de Catalaan.

Ondanks een handvol afwezigen wil Manchester City niets anders dan de finale winnen, ook al staat er een aantal andere spelers op het veld. 'Een finale tegen Manchester United ia altijd belangrijk. Het kan een doorbaak zijn voor de jongere spelers om op zo’n podium te voetballen. We gaan er vol voor.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.