Ten Hag gooit Antony meteen voor de leeuwen tegen koploper Arsenal

Reacties

De opstelling van Manchester United voor de kraker tegen Arsenal is bekend. Erik ten Hag ruimt tegen de koploper van de Premier League een basisplaats in voor Antony, die zijn debuut beleeft voor zijn nieuwe club.

Ten Hag gooit Antony meteen voor de leeuwen tegen koploper Arsenal
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 1
Arsenal
Arsenal

Antony neemt de plek in van Anthony Elanga en dat is de enige wijziging ten opzichte van de overwinning bij Leicester City. Ten Hag kan nog niet beschikken over Anthony Martial, die vanwege een blessure aan zijn achillespees de laatste twee wedstrijden moest missen. Cristiano Ronaldo begint opnieuw op de bank, evenals Casemiro. Tyrell Malacia en Lisandro Martínez hebben een basisplek, terwijl Donny van de Beek vanwege een blessure niet bij de selectie zit. 

Bij Arsenal was de inzetbaarheid van Aaron Ramsdale, Martin Ødegaard en Oleksandr Zinchenko twijfelachtig. De eerste twee spelers hielden fysieke klachten over aan de vorige wedstrijd tegen Aston Villa (2-1 zege) van woensdag, terwijl Zinchenko deze week niet meetrainde vanwege een knieblessure. Ze hebben echter allemaal een basisplaats op Old Trafford.

In gesprek met de BBC ging Ten Hag kort voor de wedstrijd in op zijn keuzes. 'Antony kent onze stijl en weet wat wij eisen. Hij is dreigend met zijn snelheid in de één-op-één-situaties', zei de trainer, die ook uitweidde over de reserverol voor Casemiro. 'Hij is nieuw in de ploeg en moet zich nog aanpassen. Hij moet wennen aan mijn manier van spelen. Daarnaast doet Scott McTominay het erg goed.'

Ten Hag hoopt zijn vierde overwinning op rij te boeken in de Premier League. Na een teleurstellend begin, met nederlagen tegen Brighton & Hove Albion en Brentford, werden Liverpool, Southampton en Leicester City ieder met een minimaal verschil geklopt. Daardoor staat Manchester United momenteel achtste. Arsenal liet nog geen steek vallen en staat met vijftien punten bovenaan. 

Opstelling Manchester United: De Gea, Dalot, Martinez, Varane, Malacia, McTominay, Eriksen, Fernandes, Sancho, Antony, Rashford.

Opstelling Arsenal: Ramsdale; White, Saliba, Gabriel, Zinchenko; Lokonga, Xhaka, Ødegaard; Saka, Jesus, Martinelli

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.