Ten Hag: 'Soms ben ik de vriend van Ronaldo, soms zijn docent'

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft vanwege de gemiste voorbereiding een achterstand bij Manchester United, merkt Erik ten Hag op. De aanvaller ontbrak vanwege privéomstandigheden bij een groot deel van de voorbereiding, toen Ten Hag de basis legde voor de nieuwe speelstijl van zijn ploeg. De trainer vindt het soms dan ook belangrijk om op te treden als 'docent' van Ronaldo.

Ten Hag: 'Soms ben ik de vriend van Ronaldo, soms zijn docent'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 1
Arsenal
Arsenal

In de afgelopen drie competitieduels, die allemaal werden gewonnen, begon Ronaldo op de bank. Dat is een gewaagde keuze van Ten Hag, maar de resultaten spreken in zijn voordeel. Het is de vraag of de Portugees snel weer in aanmerking komt voor een basisplek, want Ten Hag lijkt zich zorgen te maken om zijn fitheid en zijn kennis van de nieuwe speelstijl.

© Pro Shots

'Ik ben zijn vriend en soms ben ik zijn docent', zegt de trainer in gesprek met diverse Engelse media. 'Dat is afhankelijk van de situatie. We weten allemaal dat hij de voorbereiding niet heeft meegemaakt en je kunt de voorbereiding eigenlijk niet missen. Dat is de basis, zeker voor de manier waarop wij spelen. We spelen op een andere manier dan vorig seizoen. We zijn afhankelijk van de samenwerking tussen de spelers en hun positionering, plus hun fitheid.'

In het interview gaat Ten Hag ook in op de komst van Lisandro Martínez, die door de supporters is uitgeroepen tot Speler van de Maand in augustus. 'Ik wilde een speler die goed is aan de bal, maar je ziet ook zijn defensieve kwaliteiten. Zijn agressiviteit, zijn positionering, de manier waarop hij anticipeert... Ik weet wat hij kan doen. Dit is de basis. Hij doet het goed, maar moet nog veel beter gaan spelen', stelt de oefenmeester.

Ten Hag verdedigt zich als hij ermee wordt geconfronteerd drie spelers uit de Eredivisie te hebben gehaald. Antony en Martínez kwamen over van Ajax, terwijl Tyrell Malacia werd weggehaald bij Feyenoord. Bovendien heeft Christian Eriksen een verleden bij Ajax. 'Alle spelers die we hebben gehaald, zijn internationals voor hun landen. Ze hebben het goed gedaan in de Champions League en zijn met hun individuele kwaliteiten in staat om met een hoge intensiteit te voetballen.' Ten Hag hoopt zondag tegen Arsenal zijn vierde zege op rij te boeken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.