Ten Hag legt uit waarom hij geduldig moet zijn met Zirkzee

Reacties

De kans is klein dat Joshua Zirkzee vrijdagavond in de basis begint bij Manchester United in de thuiswedstrijd tegen Fulham. De 23-jarige Nederlander kwam vorige week in de strijd om de Engelse Super Cup nog niet in actie.

Ten Hag legt uit waarom hij geduldig moet zijn met Zirkzee
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 0
Fulham
Fulham

Zirkzee zat zaterdag op Wembley in het duel met Manchester City wel op de bank, maar Erik ten Hag deed geen beroep op hem. Er is tijd nodig volgens de manager. Niet zozeer omdat de van Bologna overgekomen aanwinst moet wennen aan het tempo in Engeland. De voorzichtige aanpak heeft met name te maken met de fysieke opbouw.

'Hij heeft de voorbereiding niet meegemaakt', begon Ten Hag tegenover Engelse media zijn uitleg. 'Als je terugkijkt, zie je dat hij in zijn laatste maanden bij Bologna te maken had met een blessure. Uiteindelijk werd hij voor het EK nog opgeroepen voor het Nederlands elftal. Dat betekende dat hij de eerste weken van de voorbereidingsperiode miste. Hij heeft in die voorbereiding geen wedstrijden gespeeld. Dat is zijn probleem op dit moment.'

Ten Hag ziet Zirkzee op het trainingsveld stappen maken. Zijn conditie wordt almaar beter. 'Hij heeft speeltijd nodig voor de volgende stap. Daar zijn geen vriendschappelijke wedstrijden meer voor, dus dat moeten we hem gaan geven in de competitie', aldus de Nederlandse coach, die vrijdagavond vanwege een blessure geen beroep kan doen op Rasmus Højlund. Aanwinsten Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui maken wel direct deel uit van de wedstrijdselectie.

United begint op het eigen Old Trafford aan het derde seizoen met Ten Hag. Op 1 september staat de eerste topper al op het programma voor The Red Devils.

Programma Manchester United in de Premier League


Vr 16 aug.

Za 24 aug.

Zo 1 sep.

Za 14 sep.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.