Ten Hag over bijzondere loting: 'FC Twente is mijn club'

Reacties

De koppeling van FC Twente aan Manchester United in de Europa League werd als een droomloting onthaald in Enschede. Zeker omdat de ploeg van trainer Joseph Oosting zich mag verheugen op een wedstrijd op Old Trafford.

Ten Hag over bijzondere loting: 'FC Twente is mijn club'
© Pro Shots

Andersom werd FC Twente als een van de acht tegenstanders in de nieuwe toernooiopzet ook met enthousiasme ontvangen, en dan vooral in de trainerskamer: United-assistent René Hake was eerder in verschillende functies werkzaam bij de Eredivisionist, onder meer als hoofdcoach. Keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar verdedigde elf wedstrijden het doel van FC Twente. Voor Ruud van Nistelrooij, onlangs teruggekeerd op Old Trafford als assistent-manager, wordt het een ontmoeting met zijn goede vriend Arnold Bruggink, technisch directeur in Enschede.

© Pro Shots

Maar de wedstrijd wordt vooral speciaal voor Erik ten Hag. 'FC Twente is mijn club', reageert de manager van Manchester United op de loting. 'Ik ben in de omgeving opgegroeid, heb voor de club gespeeld en ben er in totaal 23 jaar lang in allerlei functies werkzaam voor geweest. Ik was en ik ben supporter van FC Twente, dat gaat er nooit meer uit.' Ten Hag, als kind al trouw bezoeker van het toenmalige Diekmanstadion van FC Twente, kijkt er naar uit zijn club binnenkort te ontvangen in het Theatre of Dreams. 'Dat is mooi, maar dat soort sentimenten moet je ook uitschakelen. Want je moet wel winnen. Elke pot telt nu in de nieuwe opzet.'

Ten Hag haalt aan dat hij het als (assistent-)trainer van PSV, FC Utrecht en Ajax ook opnam tegen FC Twente, dus dat gegeven is voor hem niks nieuws. Maar ja: nu gaat het om Europees voetbal, op Old Trafford. 'Dat maakt het speciaal. Het is voor mij een bijzondere wedstrijd, maar er moet gewoon gewonnen worden.'

Met die verwachting leeft het rode deel van Manchester ook toe naar de zondagmiddag, als het United van Erik ten Hag het in eigen huis opneemt tegen het Liverpool van Arne Slot.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.