Ten Hag verliest oefentopper van Arsenal en ziet tweetal uitvallen

Reacties

Arsenal heeft in de nacht van zaterdag op zondag afgerekend met Manchester United in een oefenduel. De ploeg van Erik ten Hag kwam nog wel op voorsprong, maar tien minuten voor tijd maakte Gabriel Martinelli de winnende treffer.

Ten Hag verliest oefentopper van Arsenal en ziet tweetal uitvallen
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
ns
2 - 1
Manchester United
Manchester United

Bij Arsenal had Jurriën Timber andermaal een basisplek. De Nederlander deed een uur mee en speelde zijn derde wedstrijd sinds hij terugkeerde van een zware knieblessure. Ten Hag begon met onder anderen Rasmus Højlund, Marcus Rashford, Casemiro, Leny Yoro en Andre Onana in de basis.

Manchester United kende een vliegende start in Californië. Rashford legde de bal over de verdediging heen op Højlund. De Deen rekende kinderlijk eenvoudig af met het zeventienjarige Arsenal-talent Ayden Heaven en schoot door de benen van doelman Karl Hein raak. Na een klein halfuur kwam Arsenal op gelijke hoogte. Gabriel Jesus liep bij de tweede paal een voorzet van Ethan Nwaneri binnen.

Arsenal had wat meer de bal, Manchester United nam het vijandelijke doel wat vaker onder vuur. Maar uiteindelijk gingen The Gunners er met de zege vandoor. Martinelli trok naar binnen en passeerde Onana in de korte hoek: 2-1. Na afloop werden ter oefening nog even strafschoppen genomen. Daarin won United wel met 3-4. Het geblesseerd uitvallen van Højlund en Yoro was een extra aderlating voor Ten Hag. Na afloop vertelde hij dat ze de komende 24 uur meer duidelijkheid krijgen over de ernst van de blessures.

Donderdagochtend vroeg (04.00 uur Nederlandse tijd) speelt Ten Hag een oefenduel met Real Betis. Drie dagen later volgt een vriendschappelijke wedstrijd tegen Liverpool. Het seizoen begint pas echt voor Ten Hag op 10 augustus tegen Manchester City om het Community Shield. Arsenal staat donderdag (01.30 uur) al tegenover Liverpool.

Do 1 aug.

Zo 4 aug.

Wo 7 aug.

Za 10 aug.

Za 17 aug.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.