Ten Hag ziet zeventienjarige back uitblinken bij oefenzege United

Reacties

Manchester United heeft in de nacht van woensdag op donderdag afgerekend met Real Betis in vriendschappelijk verband. De formatie van Erik ten Hag knokte zich terug van een achterstand in San Diego.

Ten Hag ziet zeventienjarige back uitblinken bij oefenzege United
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 2
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla

De FA Cup-winnaar maakte een frisse indruk, al kwam het na dertien minuten wel op achterstand door toedoen van Iker Losada. Tussen de achttiende en 31ste minuut sloeg United drie keer toe. Eerst verzilverde Marcus Rashford een strafschop, waarna Amad Diallo met een heerlijke treffer de 2-1 liet aantekenen. Na een cornersituatie was ook Casemiro succesvol. Na de hervatting vergrootte Diego Llorente de spanning met een kopbal.

Ten Hag zag Rashford na de hervatting uitvallen met wat leek op een enkelblessure. Ook de ingevallen Antony kan het duel wegens fysiek malheur niet voltooien. Door kwetsuren moet de Nederlander het al stellen zonder aanwinst Leny Yoro en Rasmus Højlund. Joshua Zirkzee is wegens zijn EK-deelname niet afgereisd naar de Verenigde Staten. Hoopgevend voor Ten Hag was het optreden van Harry Amass. De pas zeventienjarige linksback verzorgde onder meer het voorwerk bij de goal van Diallo en viel sowieso op met een energiek optreden.

Voor United gaat de oefentournee in de nacht van zaterdag op zondag verder met een treffen met het Liverpool van Arne Slot. Op vrijdag 16 augustus zetten The Red Devils het Premier League-seizoen in gang met een thuiswedstrijd tegen Fulham.

Opstelling Manchester United: Heaton; Wan-Bissaka (63. Scanlon), Maguire (46. Fish), Lindelöf (46. Evans), Amass (63. Murray); McTominay (63. Mount), Casemiro (62. Oyedele), Diallo (62. Antony/86. Mather), Eriksen (62. Collyer); Sancho (62. Wheatley), Rashford (63. Hannibal)

Chelsea
Chelsea
3 - 0
América
América

Ook Chelsea won woensdagnacht weer eens. Voor de nieuwe trainer Enzo Maresca was de overwinning op Club América uit Mexico zijn eerste zege in dienst van The Blues. Christopher Nkunku en Noni Madueke waren trefzeker vanaf de penaltystip. Het enige velddoelpunt kwam van de achttienjarige centrumspits Marc Guiu, die deze zomer overkwam van Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.