Thierry Henry maakt misstap met torenhoge favoriet voor Olympische Spelen

Reacties

Nog een week en dan begint het voetbaltoernooi van de Olympische Spelen. Gastland en topfavoriet Frankrijk heeft nog werk aan de winkel, zag bondscoach Thierry Henry woensdagavond. Van Japan werd niet gewonnen (1-1).

Thierry Henry maakt misstap met torenhoge favoriet voor Olympische Spelen
© Pro Shots

Tot nu toe ging het nog voortvarend voor de Fransen, die al een maand samen zijn. In de voorbereiding werden Paraguay (4-1) en de Dominicaanse Republiek (7-0) van het veld gevaagd. Japan, dat pas een kleine week in voorbereiding was, bleek echter stugger te zijn. De Aziatische ploeg bood stevig weerstand.

In Toulon nam Japan ook brutaal de leiding. Joël Chima Fujita opende de score. Henry zette in de rust het een en ander om, waardoor Frankrijk de grip terugkreeg. De voorste driehoek, bestaande uit Bayern München-topaankoop Michael Olise, Jean-Philippe Mateta (Crystal Palace) en routinier Alexandre Lacazette (Olympique Lyon), begon te swingen.

Al snel maakten de Fransen via Olise gelijk, maar daar bleef het bij. Daardoor heeft Henry huiswerk meegekregen in aanloop naar de eerste wedstrijd op de Olympische Spelen. Die vindt volgende woensdag plaats, in Marseille, tegen de Verenigde Staten. Later volgen nog groepsduels met Nieuw-Zeeland en Guinee.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.