Thon: 'Zijn snelheid is een wapen dat we echt nodig hebben'

Reacties

Er is in Duitsland veel te doen over het al dan niet meespelen van Leroy Sané in de kwartfinale tussen Duitsland en Spanje. De aanvaller van Bayern München besprak drie dagen voor de EK-kraker zijn eigen kwaliteiten, ook de Duitse legende Olaf Thon deed dat.

Thon: 'Zijn snelheid is een wapen dat we echt nodig hebben'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
Vr 5 jul.
18:00
Duitsland
Duitsland

De twee waren het eens: Sané beschikt over de snelheid die de Spanjaarden in moeilijkheden kan brengen. 'Wat ik meebreng: loopacties achter de verdediging van de tegenstander. Daarmee schep ik ruimte en breng de tegenstander in beweging. Dan weet de opponent dat ze niet alleen naar voren moeten opschuiven, maar ook moeten oppassen voor ballen achter hun laatste lijn. Jamal Musiala, Ilkay Gündogan en Florian Wirtz kunnen die namelijk geven', sprak Sané op de persconferentie.

De buitenspeler deelde zijn visie dat Duitsland en Spanje tot nu toe de leukst spelende ploegen van het EK zijn geweest, wilde zelfs een beetje meegaan met het idee dat de kraker in Stuttgart een voorbode op de finale kan zijn, maar bleef ook voorzichtig. 'Ja, zo kan je het wel enigszins noemen, maar er zitten nog meer goede ploegen in het toernooi. We moeten het dus ook weer niet te groot maken', relativeerde Sané.

Thon, wereldkampioen in 1990, schreef in zijn column voor Web.de dat de snelheid van Sané cruciaal kan zijn tegen Spanje. 'Als we met hem kunnen beginnen, zou hij een wapen zijn. Spanje verdedigt ver van het eigen doel, dus is er enorm veel ruimte voor counters. Het is belangrijk dat Sané in topvorm is, in de groepsfase misten we de absolute topsnelheid op de flanken', laat de analyticus optekenen.

Bondscoach Julian Nagelsmann posteerde Sané in alle drie de groepsduels op de bank. In de achtste finale tegen Denemarken kreeg de snelheidsduivel voor het eerst op dit toernooi een basisplaats, Florian Wirtz verdween daardoor uit de startelf.

Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer L. Sané
Meer over L. Sané
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.