Titelstrijd weer open na verlies van FC Twente

In de strijd om de titel heeft koploper FC Twente zichzelf een bijzonder slechte dienst bewezen. De koploper verloor op bezoek bij regerend landskampioen AZ met 1-0.

Titelstrijd weer open na verlies van FC Twente

AZ startte wervelend en nam meteen het initiatief. Daarbij viel vooral het goede spel van Moussa Dembélé op. De Belg stond aan de basis van de 1-0 door na een prima actie de opgekomen Simon Poulsen te bedienen. De vleugelverdediger trok de bal vanaf links voor, waarna de onfortuinlijke Peter Wisgerhof de bal achter zijn eigen doelman schoof.

In het vervolg speelden de Alkmaarders nog een aantal kansjes bij elkaar, maar deze waren aan El Hamdaoui niet besteed. FC Twente stichtte pas na een halfuur het eerste gevaar, maar de kopbal van Blaise Nkufo was een makkelijke prooi voor AZ-goalie Joey Didulica.

Na rust legde FC Twente zienderogen meer aanvallende intenties in het spel, gesteund door een gedurfde wissel van trainer Steve McClaren. De Engelsman bracht Luuk de Jong voor de tegenvallende Kenneth Perez. Met de minuut nam de druk voor het doel van Didulica toe.

Na een kwartier spelen meenden de bezoekers recht te hebben op een strafschop, nadat Poulsen een kopbal van Nkufo met de hand toucheerde. Arbiter Pieter Vink wuifde de protesten ten onrechte weg en liet doorspelen. Twente bleef sterker en was via Douglas, NKufo en de prima ingevallen Luuk De Jong nog een aantal keer dichtbij de gelijkmaker. AZ bleef vooral met enkele spaarzame uitvallen gevaarlijk.

Ondanks een aantal hachelijke situaties voor het AZ-doel bleef het bij het ene doelpunt van van Wisgerhof. Gevolg is dat de titelstrijd weer volledig open ligt. Ajax, dat woensdag in actie komt tegen Willem II, kan de koploper bij winst tot op een punt naderen. Voor FC Twente blijft de situatie sec gezien onveranderd: bij twee driepunters in de resterende wedstrijden tegen Feyenoord (thuis) en NAC Breda (uit) is de ploeg landskampioen.

AZ passeert na de winst Feyenoord op de ranglijst en staat in ieder geval een dag op plaats vier. Feyenoord komt woensdag in actie tegen stadgenoot Sparta.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen